Yuki 00,03,07 |
|
(9.3.2024 19:04:13) prosím, jak udělat kynuté buchty bez lepku? zkoušela jsem to zatím jenom jednou a teda nic moc, to těsto vůbec nepřipomínalo kynuté
piškotové těsto v pohodě, různé hrnkové taky, ale kynuté neumím
(z normální pšeničné mouky umím)
díky moc
|
klikli |
|
(9.3.2024 19:39:31) Mám recept na kynutý koláč s mákem, švestkami a rumem, je to fakt dobré, ale bzl kynuté těsto všeobecně poměrně rychle tvrdne, tak je potřeba s tím počítat. 250g Schar Mix B, 1 vejce, 35g cukru, 20g droždí, 150ml mléka, 50g másla, špetka soli. Postup jako u jiných kynutých těst. Koláč se peče na 180° cca 25 minut. Myslím, že jsem z toho zkoušela i plněné kynuté buchty. Šlo to, ale koláč mi chutná víc.
|
|
Kopřiva Dvoudomá |
|
(9.3.2024 19:40:34) Já po různých pokusech frčím na moukách Adveni, pro kynutá těsta mají tzv. zelenou směs (koupíš i na rohlíku). A na jejich webu jsou ke stažení kuchařky pro jednotlivé směsi. Nikdy mě ty recepty nezradily.
|
Yuki 00,03,07 |
|
(10.3.2024 10:20:44) díky za tipy, mám zatím vyzkoušenou jenom Jizerku a z té se nedařilo, a pak nějakou mouku Michalík a ta mi vyloženě smrdí, tu už víckrát nechci
|
klikli |
|
(10.3.2024 10:49:27) Po zkušenostech používám jen Schar, Doves Farm a nově zkouším Adveni. Z ostatních se mi nic nedařilo. Taky používám jednodruhovky, ale ne na pečení.
|
|
Lada2 |
|
(10.3.2024 14:25:00) Yuki z Jizerky se mi nikdy nic nepivedlo. Michalik je strasne praskovy, divny. Na kynute pouzivam Schar B, na jine Doves.
|
Yuki 00,03,07 |
|
(10.3.2024 14:34:20) z Jizerky jsem pekla teď dort, úplně v pohodě, jenom tam trochu cítím tu škrobovou chuť, ale příjemce je na to zvyklý, tak si nestěžuje 😁 ale chtěla bych mu upéct kynuté buchty, a třeba nemuset dělat dvě omáčky, protože ta jeho nám nechutná, právě kvůli tomu škrobu, tak hledám, jak to zařídit
ono to není tak často, aby to lezlo do peněz, ale právě se potkáváme hlavně na chatě, kde se hrozně blbě vaří a ještě hůř umývá nádobí, neteče tam voda
|
Velšice |
|
(10.3.2024 14:41:55) Yuki, kynuté těsto z bezlepkové mouky nebude nikdy takové, jako je normální, bohužel. Na druhou stranu, bez buchet se dá normálně žít. Omáčky jsou naopak v pohodě.
|
Yuki 00,03,07 |
|
(10.3.2024 15:05:45) já vím, že se bez buchet dá žít, ale když upeču těm svým, chtěla bych, aby i ten další měl
žít se dá bez spousty věcí, ale taky se dá někomu udělat radost
|
Čumča. |
|
(10.3.2024 16:42:19) Yuki, to bezlepkové pečení je tak specifické, že si ani neumím představit, že by se povedlo něco kynutého.
Upekla bych na Velikonoce bezlepkového beránka (150g zlaté Jizerky, 150g Doves Farm selfraising, 250g másla, 250g bezlaktozového tvarohu Madeta, 250g cukru, 2 kypřící prášky, 4 vajíčka, mandlový nebo vanilkový cukr). Tohle je můj vychytaný recept, první den je to skutečně dobré, potom kvalita prudce klesá kvůli vláčnosti. Polití čokoládou vláčnost trochu podrží.
|
|
|
|
Lada2 |
|
(10.3.2024 14:50:17) Yuki hodne receptu, i na kynute, je na FB ve skupine Jurecek a jiny bezpepek nebo Bezlepkove recepty.
|
|
|
|
|
|
Vranice |
|
(10.3.2024 21:54:07) Zkus směs na bezlepkový mazanec od Labety v krabici. Použila jsem to na vánočku, trdelník i dukátové buchtičky.
Jsou v tom teda emulgátory a různé zlepšující látky, ale jednou za čas se to dá.
|
Yuki 00,03,07 |
|
(11.3.2024 10:17:32) on má jen kupovaný, trvanlivý, když neupeču já, a v tom je těch sajrajtů víc než dost :( Takto to aspoň udělá radost
|
|
|
|