| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Gembétsa

Jídlo olašských Romů. Knedlíčky plněné uzeninou, vařené v omáčce. Nejexotičtější ingrediencí je lůj z ledvin.
Suroviny:lůj z ledvin (250g) • pšeničná mouka (400g) • sůl • pepř • jedlá soda • petržel • 200g slaniny, salámu nebo párků) • suroviny na vhodnou omáčku (např. rajskou nebo z masového vývaru)
Postup:Kupte si u řezníka lůj z ledvin. Odstraňte všechny blány a krev a rozemelte ho nebo nakrájejte velice najemno.

Nyní ho promíchejte s pšeničnou moukou, solí, pepřem, jedlou sodou, petrželí a takovým množstvím vody, vzniklo tuhé suché těsto. Těsto dobře vypracujte.

V pánvi osmažte slaninu (nebo párky nebo salám) dokřupava a pak ji rozdělte na malé kousky.

Těsto rozdělujte na kousky a každým tím kouskem těsta obalte a uzavřete kousky slaniny (párku, salámu), aby Vám vznikly knedlíky velikosti golfového míčku. Ponořte je do omáčky, kterou budete s nimi podávat, a nechte vařit. Knedlíky se zvětší asi třikrát.
Vložil:

*Romčátka

Projekt Naše romské dítě
Datum:26.12.2008 4:00:52
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.