| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Zahraniční politika a události

  (?)
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 71300  [Dalších 71270 >>]
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 39806
6.6.2024 8:41:12
huso, jak nemám ráda generalizování, tak co se týče národů, myslím, ža tam určitá spojitost mezi těmi lidmi je... souvisí to s kulturním vývojem, s prostředím, ve kterém vyrůstáme, které nás nějakým způsobem formuje, posloucháme stejné pohádky, máme zakořeněné stejné hrdiny a jasně, že každý jsme samostatná osobnost, ale nějaké to národní povědomí prostě máme nějakým způsobem dané... ovlivňují nás i historické události, zkušenosti se sousedními zeměmi, přeshraniční vlivy - tohle prostě nesmeteš ze stolu, byť se snažíš o korektnost jak chceš... ~d~
a ano, děsí mě výhled na naši vlastní politiku, když jsem zase viděla pár předvolebních debat, bylo mi špatně z toho, co nás čeká v dalších volbách a bohužel se obávám, že babiš opravdu vyhraje - jenže ani babiš není tím největším nebezpečím, na to jsou tu jiní, kterých se bojím mnohem víc...
Stará husa 154854
6.6.2024 8:28:46
Rose, myslím si, že je blbost posuzovat celý národ podle jednoho mustru. Uvědomme Di, že Fica volilo 24% Slováků, tak jaké Slováci vždycky a Slováci nikdy. To stejné máš v Česku a i jinde ve světě. Kolik lidí, tolik politických názorů, snad jen Hitler spojil v jednu chvíli 90% Němců v jeden názor. Ale i tam byli odpůrci.
A také mi přijde legrační povyšovat se nad Slováky, jak to tam teď mají hrozné, když u nás se velmi schyluje k témuž. Nebo si myslíte, že nastane zázrak a Babiš nevyhraje volby? Budeme tu mít totéž v bledě modrém.
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 39806
6.6.2024 8:14:04
cimbur, vidím to podobně, slováci nějak podvědomě tíhnou k různým obdobám fašismu... ta jejich vzpurnost a odbojnost a komplex malé země, to je pekelný koktejl... výsledkem pokusu o atentát bude velký a neporazitelný hrdina, bojovník, bijec za svobodného slováka... rozum bude umlčen, kult osobnosti nastolen... obávám se, že dojde k určitému reálnému roztržení česko - slovenska... a budu doufat, že české snahy o příklon ke slovenskému smýšlení zůstanou ojedinělé a nevyslyšené...
Cimbur 64764
6.6.2024 7:58:14
Je fakt, že Slovensko jako celek v sobě vždycky neslo nějaké komplexy. A to říkám jako zčásti Slovenka. Chodila jsem zamlada dlouho s přítelem ze západního Slovenska, on i jeho rodina byli velmi umírnění, co se týče nějakého vlastenectví, neměli rádi "hejslováky", Mečiara, cítili se být spíše středoevropany - taky měli příbuzné v Rakousku i na Moravě a považovali tohle bývalé soustátí de facto za jeden celek. Ale uběhlo 20 let a můj humanitně a historicky vzdělaný a přemýšlivý teď už kamarád je obdivovatelem Orbána a odpůrce sjednocené Evropy... Nevím, co se to děje.
Vítr z hor 100046
6.6.2024 6:40:57
Jeste ze jsme se rozdelili…

Jsem v mezinarodni organizaci (nebudu specifikovat), jejiz ceskoslovenska cast jeste rozdelena neni, ale prave se na natlak ze Slovenska deli. Sice na jejich natlak, ale k jejich skode. Teda pokud se to oddeli uplne (coz bohuzel uplne nevypada).
Proste - chceme rozhodovat, chceme mit moc, chceme byt samostatni - ale chceme si zachovat vyhody celku, cizi prace (nemaji moc zajemcu o vykonne funkce) a vetsi atraktivity Ceska.

Nejak jsem Slovensko moc nesledovala, ale delala jsem si iluze, ze aspon tahle organizace pritahuje normalni a pricetne lidi (zvlast kdyz musi videt, je to tedy v tomto pripade velmi prehledne a viditelne, ze jim to spojeni ci nerozdeleni prinasi vyhody).
Dari79 114243
6.6.2024 1:29:22
Projev jsem si pustila celý.

Už z těch prvních projevů po atentátu, těch agresivních projevů jeho spolukolegů, ale to jsem si říkala, že to (s trochou štěstí) je jen přifouknuté tím šokem a že se to uklidní.

Teď je třeba si uvědomit, že měli dost času na to, ten první rozhovor si řádně naplánovat, v klidu napsat - čili jediné, co je zjevné je, že toto bude oficiální trend.

Tj. EU a ostatní západní státy prosazují povinný jediný názor, opozice a média a mimovládní organizace jsou zlo atd. Ale to říkal i předtím.

Jen teď to bude okořeněné tím, že "kdo s tím nesouhlasí, tak vlastně podporuje atentáty na politiky". A za všechno můžou ostatní, my možná uděláme sem tam drobnou chybku...

Vlastně se to dalo čekat. Ta (malá) naděje, že z toho, co se stalo, bude i nějaká sebereflexe, je holt pryč.
Hr.ouda 123574
5.6.2024 22:17:10
Já jsem kousek toho Ficova projevu slyšela, celé bych to nedala, ale šla z toho hrůza.

Jinak oproti době, kterou zmiňuješ, je mnohem snadnější odejít - Slovensko je v EU, hranice jsou otevřené, nemusíš prchat přes železnou oponu
babi_ 48341
5.6.2024 21:20:17
Zrovna nám do práce nastoupila další slovenská kolegyně, před pár měsíci taky, a dost Slováků již u nás pracuje ze dřív.
Čumča. 160024
5.6.2024 19:36:05
no jo, je to holt udatník, Finist, jasný sokol, hrdina s čelem měděným a břichem olovněným~:-D

(možná si to s tím břichem a čelem pamatuju špatně, ale Krása nesmírná byla v dětství moje zamilovaná)
Stará husa 154854
5.6.2024 18:20:33
Hroudo, já bych řekla, že většina lidí holt Fica a spol. přežije. Tak jako většina přežila 40 let komunismu, emigrovalo relativně málo lidí. Mladí, kteří třeba studovali v ČR, se na Slovensko nevrátí, ale spíš z ekonomických, než politických důvodů. Jednotlivci možná odejdou, ale masové to nebude.
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 71300  [Dalších 71270 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.