| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Ostatní : eMiminko

Popovídejte si s eMiminkem, jehož budoucí rodiče se seznámili na internetu a jehož těhotenský deníček pravidelně uveřejňujeme.
  (?)
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 93  [Dalších 63 >>]
Jarka, dvě dcery
  • 
8.6.2001 11:48:14
Ahoj Zuzko, nemůžeš mi, prosím, napsta něco víc o té tvé kolegyni, která měla mimčo ve 40? Mě už je pomalu taky tolik, ale strašně silně se mi ozývají touhy po tom malém drobečkovi. Jenom nevím, jestli už nejsem přece jenom trochu v letech. Děti už mám odrostlé a za pár let můžu být babičkou. Ale jsem ujetá, nakukuju do každého kočárku, prohlížím si dětské prádýlko, kamarádky miminko bych uňuchala, mám dokonce dny, kdy toho mám plnou hlavu a pořád přemítám, jestli to máme zkusit, nebo ne. Pokud je tu i nějaká takováhle maminka, prosím, napište mi, jak to všechno snášíte atd. Moc díky.
Zuzana,32 let,syn 8 let
  • 
8.6.2001 10:35:08
Ahoj Katko,
já myslím,že pozdě není nikdy.Záleží na tom,jestli se žena na to miminko cítí.Já jsem svého syna porodila když mi bylo 23 a půl,a pro mně to bylo akorát.Ani pozdě ani brzo.Já si třeba nedovedu představit,že bych rodila v 19 letech.Když se mně máma ptala jestli a kdy by sme chtěli druhé dítě,ríkala jsem a pořád říkám že zatím je času dost.Moje máma na to"přece nebudeš rodit ve 35 letech,to je už pozdě".Ale já jsem toho názoru že proč ne?Když se na to já cítím a chtěli bychom to,tak klidně i ve 35 letech.Ostatně moje bývalá kolegyně porodila svoje 4 dítě ve 40 letech a rodila společně se snachou.Vyšlo jim to tak,že byli spolu i na pokoji.Takže Katko,pozdě není nikdy,ale myslí,že aspoň 1 malý pokojík třeba v bytě rodičů a nějaké to finační zabezpečení je nutné.
Kačka
  • 
5.6.2001 11:10:07
Ahojky,

jsem obyčejná 23 letá dívka, co začíná mít pocit,že jí utíká život... nemám zatím vlastní bydlení - ono při dnešních cenách bytů to ani není asi nic neobvyklého...nemám po kom byt získat.... smůla... můj současný přítel je na VŠ a čeká ho 5 let studia ještě.... nevím proč ale mám z toho všeho takový bezmocný pocit... miminko už bych moc chtěla, jenže nemám kde bydlet, neměla bych ho jak zabezpečit a to asi není právě to pravé... jenže až mi bude 28cet....možná byt už mít budu když si vezmu úvěr ke stavebnímu spoření, ale zase co to ostatní.. a co když přítel pokud s ním ještě stále budu.... a já doufám že jo, protože to je asi opravdu největší a nejčistší upřímná láska jakou jsem kdy zažila... dlouho jsme byli (několik let..) kamarádi a pak najednou :o)) No ale hlavní otázka je.....kdy je pozdě? kdy je brzo?......KDY?! zkuste mi prosím poradit...možná jste se někdy taky cítili jako já....prosím...děkuji Katka
Míša, syn 4 roky
  • 
22.4.2001 20:51:51
Ahoj Heleno,
o právu rodičů na zařazení dítěte do MŠ se mluví až teď v souvislosti s chystanou novelou školského zákona. Ale i pak by, pokud vím, mělo jít jen o poslední rok před školou. A školky ani nemají žádnou "spádovou oblast" (jako například školy), z které by byly povinné děti přijmout.
Kamarádka má syna stejně starého, jako je Tvoje Michalka a ve školce, kterou mají nejblíže k domovu, ho teď při zápisu taky odmítli (nastupoval by v listopadu, přesně ve třech letech). Paní ředitelka na rovinu řekla, že s mrňousky je moc práce (neumějí si sami zavázat tkaničky) a že o ně nestojí (oficiální verze ovšem taky nejspíš bude, že je plno). Naštěstí to není jediná školka v Praze, takže kamarádka zapsala syna jinam (o paní učitelky, které si chtějí za každou cenu usnadnit práci, ostatně není třeba stát). Záleží na přístupu každé jednotlivé školky - moji neteř naopak přijali bez problémů do školky od září a tři roky jí byly až v následujícím lednu.
Zkoušela ses ptát v nějaké jiné školce? Nebo široko daleko jinou nemáte?
Helena,Michalka 2,5 roku
  • 
20.4.2001 13:37:13
Ahoj všichni,
možná se někomu z Vás stalo něco podobného a bude mi moci poradit.
Mé dceři budou v listopadu 3 roky
a chtěla bych, aby nastoupila
do školky (od listopadu nebo
od ledna). U zápisu mi řekli, že mají plno a dávají přednost starším dětem, tudíž ji nevezmou.
Chtěla jsem, aby ji alespoň vedli v evidenci na příští rok, aby tedy mohla nastoupit ve 4 letech. To tedy mohou udělat, ale bude se měnit ředitelka a je možné, že ta nová na takový zápis nebude brát zřetel. Myslela jsem si, že pokud do té školky patříme podle bydliště, tak ji prostě vzít musí, vždyť je to státní zařízení, které je financováno z našich daní.
Nevíte někdo, zda taková povinnost existuje a zda je možné se nějak
bránit, třeba na školském úřadě?
Podotýkám, že dcera je normální, zdravá, není alergik a nemá žádné zdravotní omezení.
Nyní situaci nějak vyřešíme, chodí 3x měsíčně na dopoledne do jesliček
a pokud budeme chtít, může tam chodit i denně do 4 let (nebo
zůstane ještě rok doma).
Ale co potom? Co když ji do té školky nevezmou? Možná jsem zbytečně nervózní, ale nečekala jsem, že takový problém přijde
a ráda bych byla nějak "vyzbrojená", kdyby nastal.
Helena
Pavlína, Ondra 4 a 1/2 měsíce
  • 
18.4.2001 20:37:58
Nemůže být u těchto hraček nebezpečí přenosu onemocnění? Když se neví, kdo si s ní hrál před tím, jak je to řešeno?
Káča S.
  • 
21.3.2001 21:41:16
Ahoj Kateřino a Alice,

se zaujetím jsem si přečetla Vaše zkušenosti s létáním s dětmi. Naštěstí další lety už nebudu muset létat sama, ale Skoky nám bude pomáhat.

Já osobně létám ráda a ze zkušeností, které prozatím mám, mi vyplývá jediné. Menší letecké společnosti mají zájem na tom, aby se cestující v jejich letadlech cítili dobře a svého zákazníka si váží, i když cestuje „jen“ v ekonomické třídě. Oproti tomu zaměstnancům obrovských leteckých společností je to vcelku jedno. O jednoho cestujícího míň, nebo víc.... na tom nesejde. To jen můj názor, každý může mít pochopitelně jiný. Teď když máme Adámka, budu moct začít srovnávat i cestování s dětmi (stejně jako Vy).

Souhlasím s Kateřinou, že na dálkové lety je lepší počkat, až nastoupí do letadla všichni lidé. Na krátké cesty si nemyslím, že je to zas taková výhoda. Mně vyhovovalo víc, když jsem se v klidu mohla s Adamem usadit, ostatní lidé se netlačili v uličce a nesledovalo mne dalších X párů očí, proč mi to tak dlouho trvá, než se posadím. Je také rozdíl, nastupuje-li se do letadla přímo „chobotem“, to pak klidně můžu čekat v hale, než všichni nastoupí. Když se však k letadlu jede autobusem (jako my ve Frankfurtu) a k čekání na nástup do letadla vám zbyde jen letištní plocha (je –10°C a sněží), to se pak každý tlačí na schůdky, aby byl uvnitř první....

Proč jsem si brala do letadla tolik zavazadel? Protože jsme se do Anglie stěhovali a ne jen jeli na dva týdny na dovolenou. Většinu věcí sice vezla stěhovací firma, ale ta nám přivezla věci až do našeho nového domu. Týden jsme bydleli v hotelu a všechny věci potřebné k pobytu se mi do velkého kufru jednoduše nevešly. Důležité doklady a cennosti jsem si radši nechala při sobě na palubě, takže to také zabralo trochu místa. A pak už byla jen Adamova přebalovací taška vyskládaná plenkami, jídlem a pitím, pár hraček a léky (to ještě bral antibiotika a sirupy na kašel). Kočárek jsem také brala malý skládací, aby nebral moc místa.

Jinak moc díky za další tipy na cestování, některé určitě využiju. Příjemné létání!
Ahoj Káča

P.S. Kateřino, klidně se může stát, že to sedadlo ti seberou. Mně se to kdysi stalo. Na jedno místo vydali dvě palubní letenky. Letadlo bylo plné, takže kam pána posadili, to nevím. Já seděla dřív ;-) Kamarádce se to stalo také, jen s tím rozdílem, že vydali celkem 4 palubní letenky navíc a pak dvě hodiny hledali dobrovolníky, kteří „rádi“ počkají na další letadlo. To další letadlo letělo za tři dny a stalo se to na Kubě. :o)
Simona
  • 
14.3.2001 13:40:23
Moc ti děkuji za typ!!!
S.
Lenka,Vojtíšek 9 měsícu
  • 
13.3.2001 23:09:27
Ahoj Simono
Nemám zkušenost s atopickým ekzemem, ale mám lupenku a po porodu se mi hodně zhoršila a protože stále kojím nepřicházejí ty "užasné" mastičky v uvahu. Moc mi ale pomohli v Sanatoriu pana profesora Novotného ve Štěpánské ulici v Praze. Zde se léčí i ekzem na principu pobytu u moře, koupeš se ve slané vodě a zároven se opaluješ. A protože tam mají i malé vaničky chodí tam nejspíš i dětičky. Můžete to zkusit.
Izabela
  • 
9.3.2001 16:32:04
Jak jste dopadli na alergologii?
Přeji hodně příspěvků, které poradí a hodně úspěchů s léčbou.
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 93  [Dalších 63 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.