Půlka psa | 24064 |
2.5.2023 11:03:41
My to dělali kdysi s dětma a je to dávno, ale mám dojem, že je to něco jako karamel - buď to teče nebo je to naopak hrozně tvrdý. Možnost "trochu dotvarovat" se nezdá. Není moc jak.
|
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
2.5.2023 10:56:48
a když pak vytáhnu plech z trouby, tam myslíš, že to nepůjde během chladnutí trochu natvarovat?
|
Půlka psa | 24064 |
2.5.2023 10:52:13
Rose, ono to hodně teče a tvar tumu dá ten perníček. Jednotlivá sklíčka bys musela péct v nějaké formičce nebo ve vykrajovátku, pokud dokážeš zařídit, aby to nevyteklo spodem.
|
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
2.5.2023 10:32:50
Anadar, máš to video asi zamčené (povolené jen přátelům?)... ale teda jestli dobře chápu, tak máš zkušenost - myslíš, že to půjde? (jak jsem psala výše)
|
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
2.5.2023 10:31:06
jj právě když jsem hledala jak na ten dort, našla jsem perníčky - což se mi teda líbí taky a znamenám si, že na vánoce "nutně" musím upéct linecké s vitráží
a právě jsem chtěla vědět, jestli má někdo zkušenost, jak se s tím pracuje - váhám, jestli upéct celé okno z lineckého a položit na dort nebo jestli by šlo udělat je jednotlivá "sklíčka" a zatepla je případně trochu dotvarovat pravítkem do rovných hran a pak "zaletovat" marcipánem přímo na dortu? |
Anadar | 27930 |
2.5.2023 9:56:03
Rose,dělávám vitráže do perníkové chaloupky z bonpari.Jaký je princip. Rozválené perníkové těsto se vykrájí. Položi se na pečící papír Do vzniklého otvoru se nasype rozdrcený bonbon. Celé se to upeče.pozor na teplotu,nespálit.Po vystydnutí vznikne barevné okénko
https://www.facebook.com/radana.chybova/videos/229860882537902 |
Beat | 107867 |
2.5.2023 9:41:59
https://megvkuchyni.cz/recepty/zvlastni-prilezitosti/vanocni-cukrovi/vitrazove-hvezdicky/
Ale zkus tady |
Beat | 107867 |
2.5.2023 9:40:50
Rose, vim, ze nějaké vitráže jen z Bon Pari dělali v Peče celá země, ale postup nevím.
|
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
2.5.2023 8:42:16
Děláte někdo perníčky s vitráží z bonbónů Bon Pari? A nebo ještě lépe zkoušel to někdo na dort?
Nejmladší dcera bude mít narozeniny a ráda bych jí udělala dort ve stylu okna z Wednesday, je to kulaté okno, s vitráží ve stylu pavučiny a polovina je barevná. Viděla jsem nějaké tipy na výrobu lízátek z tvrdých bonbónů a pak právě linecké a perníčky, kdy se bonbóny rozpouští v troubě a říkám si, že by z toho byla moc hezká ta vitráž, jen nevím, co to udělá na krému a taky jak dobře/blbě se s tím pracuje? Nebo nějaký tip, jak udělat barevnou vitráž? (moc se mi nechce do barvení potravinářským barvivem) |
Pole levandulové | 23006 |
25.2.2023 18:10:47
Hanko, já ho nepředpékám. Když dáš tu větší formu, je tenké, dobře se s ním pracuje, pak propícháš vidličkou, naplníš a pečeš rovnou. Není promáčené a je dobře upečené, peču na horkovzduch na 200, pokud mi rychleji hnědne vršek, přikryju pečícím papírem /někdy dávám náplně víc, když mám třeba větší balení té smetany a tak.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.