Při debatě o vaření o víkendu jsem si všimla, kolik lidí vařilo každý den z těch tří maso.
Přemýšlím, proč to tak je. Máte to tak proto, že:
a) jsem tak zvyklá
b) chci to já i moje rodina
c) mně by to bylo jedno, ale moje rodina/muž to vyžaduje
d) neumím vařit jinak, i když bych i ráda
e) ... jiná možnost
Za sebe mohu napsat, že nejsem vegetarián, ale maso jím příležitostně ze dvou důvodů. Jednak věřím, že pravidelná, každodenní konzumace masa není zdravá a že je jedním z faktorů, proč jsou Češi vysoko v žebříčcích výskytu nádorů tlustého střeva a druhý důvod je ten, že nerada jím maso z velkochovů a z míst, kde nevím jak se zvířatům daří.
Takže bych se nazvala flexitariánem, což je termín, který se teď používá na příležitostné jedlíky masa. Osobně bych ráda jedla daleko víc ryb, ale na to žiju v blbé zemi