Jj, já také všechno peču přikryté, je to daleko šťavnatější, akorát pak rychle dodělám kůrčičku. Ale i tak mi přijde, že z trouby je vše chutnější.
Že chleba musí jít do remosky nedokynutý vím, měla jsem během covidu rozbitou troubu, tak jsem dlouho s remoskou experimentovala, ale i tak, není to ono.
Paní ve vsi pořádá kurzy pečení chleba, je dost známá ze skupin o pečení, sdílí fotky krásného remoskového chleba. Když jsem to řešila s ním, tak se přiznala, že chleba předpeče v remosce, ale dopéká v troubě. Proč už ho neupeče celý v troubě netuším.
Já už s chlebem moc neexperimentuji, peču více než 10 let a peču téměř denně, je to pro mě spíš rutina než koníček, zadělávám od oka, kyne přibližně dvě hodiny v míse a dvě v ošatce, to mi přijde jako nejednoduší cesta a mě to funguje dobře, neteři to nefungovalo, tak také přešla na pomalé kynutí v lednici.