Přidat odpověď
Ja kynu v lednici bezne, ale vetsinou jen slana testa na chleba, na pizzu a tak, sladke ne, to jen hotove tvary jako treba buchty nebo sneky, smotam vecer, upecu rano. Nicmene treba sladke na panettone kyne den az dva, akorat ho nedavam do lednice, proste delam bud z kvasku a nebo z minimalniho mnozstvi drozdi, treba 3g cerstveho. Jak je tam to maslo, tak v bezne pokojove teplote kyne fakt dlouho, casto urychluju v kynarne.
Kdyz delam chleba, tak ho zadelavam teplou vodou, v kynarne nastavim teplotu 26 stupnu a v tom ho necham 3 hodiny, pak prendam do lednice na 24 hodin, to nakyne (lednice 3-4 stupne), na dve hodiny vyndam na linku, smotam do osatky a zpet do lednice na 24-72 hodin vetsinou, podle toho, jak potrebujeme chleba. Zasadni je ta teplota pred kynutim v lednici, z 26 stupnu to trva zhruba 14 hodin, nez se dostane na nekynouci teplotu.
Předchozí