Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

Bábovka mnoha chutí

Autor: segi , 25.5.2008

Ingredience


těsto: 250 ml mléka, 1 vejce, 100 g rozpuštěného másla nebo hery, 150 g krupicového cukru, špetka soli, 600 g polohrubé mouky, 30 g čerstvých kvasnic
náplň: libovolná, např. tvarohová, maková, ořechová, povidla, marmeláda, nutella, pudink,...


Postup


Suroviny vložíme v uvedeném poředí do pekárny a zapneme program Příprava těsta nebo vypracujeme kynuté těsto klasickým způsobem. Je-li třeba, můžeme přidat trochu mouky. Po vykynutí těsta oddělujem lžící kousky, každý zploštíme, dáme na něj lžičku náplně a zabalíme. Čím víc druhů náplně použijeme, tím bude bábovka zajímavější. Jednotlivé "buchty" skládáme do vymazané bábovkové formy a necháme ještě 20 minut kynout. Povrch bábovky potřeme mlékem a vložíme ji do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme asi 60 minut. Pokud povrch bábovky rychle tmavne, přikryjeme ji alobalem.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 1046 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.