Ingredience:
- 500g cukety
- 2 větší karotky
- 2 vejce
- 1 lžíce vegety
- špetkuamletého pepře
- 100ml mléka
- 250g hladké mouky
- 1 hlávkový salát
- 100g rajčátek
- olej na smažení
- špetku muškátového květu
- 1 menší cibuli
- 2 stroužky česneku
- sůl, majoránka a strouhanka
Postup:
Cuketu omyjeme a okrájíme ( mladé plody můžeme použít i se slupkou ). Pak ji nastrouháme na hrubém struhadle do větší mísy a necháme chvíli odstát, až pustí vodu a tu slijeme. Karotky očistíme, omyjeme a nastrouháme najemno. Cibuli oloupeme a nadrobno ji nasekáme. Oloupaný česnek utřeme nebo prolisujeme. Karotku, cibuli a česnek přidáme k nastrouhané cuketě společně s vejci, mlékem a hladkou moukou. Směs ochutíme vegetou, solí, muškátovým květem a špetkou pepře. Vše dobře promícháme. Z hustého cuketového těsta tvoříme bramboráčky. Smažíme je na pánvi na rozpáleném oleji, z každé strany asi 5 minut. Hotové placičky rozložíme na papírový ubrousek, abychom je zbavili přebytečného tuku. Cuketové bramboráčky podáváme teplé a zdobíme malými rajčátky a salátem. Můžeme je servírovat i jako přílohu k masu. |