Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

Zeleninové bramboráčky

Autor: cerven05 , 16.11.2006
Ingredience:


  • 500g cukety

  • 2 větší karotky

  • 2 vejce

  • 1 lžíce vegety

  • špetkuamletého pepře

  • 100ml mléka

  • 250g hladké mouky

  • 1 hlávkový salát

  • 100g rajčátek

  • olej na smažení

  • špetku muškátového květu

  • 1 menší cibuli

  • 2 stroužky česneku

  • sůl, majoránka a strouhanka

Postup:

Cuketu omyjeme a okrájíme ( mladé plody můžeme použít i se slupkou ). Pak ji nastrouháme na hrubém struhadle do větší mísy a necháme chvíli odstát, až pustí vodu a tu slijeme. Karotky očistíme, omyjeme a nastrouháme najemno. Cibuli oloupeme a nadrobno ji nasekáme. Oloupaný česnek utřeme nebo prolisujeme. Karotku, cibuli a česnek přidáme k  nastrouhané cuketě společně s vejci, mlékem a hladkou moukou. Směs ochutíme vegetou, solí, muškátovým květem a špetkou pepře. Vše dobře promícháme. Z hustého cuketového těsta tvoříme bramboráčky. Smažíme je na pánvi na rozpáleném oleji, z každé strany asi 5 minut. Hotové placičky rozložíme na papírový ubrousek, abychom je zbavili přebytečného tuku. Cuketové bramboráčky podáváme teplé a zdobíme malými rajčátky a salátem. Můžeme je servírovat i jako přílohu k masu.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 3 čtenářů)
Zobrazeno doposud 1178 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.