Re: Bezlepkové a bezvaječné kaiserky
Já jsem kdysi pekla tyto housky, byly moc dobré:
Housky
500g Schar B, 450 ml. sodovky, ½ kávové lžičky cukru, 2 lžíce olivového oleje, 10g sušeného droždí nebo 15g čerstvého, čajová lžička soli
Smícháme droždí a mouku, přidáme vodu a vypracujeme těsto. Přidáme olej a ještě pár minut mícháme, až je těsto pěkně poddajné. Pracovní plochu poprášíme moukou a pomaštěnýma rukama vytvoříme housky. Na povrchu je nakrojíme, potřeme vajíčkem nebo olejem a posypeme semínky. Housky dáme na plech s pečicím papírem, přikryjeme vlhkou utěrkou a necháme v teple kynout až zdvojnásobí svůj objem (asi 30 min.). Pečeme v předehřáté troubě cca 30 min. na 220°C.
Odpovědět