Re: Typicky český oběd
Zensky, jste zlaty, diky moc! Z toho uz rozhodne neco vyberu - zitra to vsechno v klidu projdu s dcerou.
Dcera sama prisla s napadem "kchél" = kapusta dusena v jednom hrnci s bramborama a kouskama uzenyho; to relativne casto varim a moc ji to chutna.
Taky jsem prednedavnem poprve v zivote detem delala buchticky "se šodó"a obe deti byly nadseny, to by mohlo byt jako zakusek. A decka by to spolecne mohli šoulat na stole a hazet do pekace, to by pak bylo rychly.
Polivka by mohla byt bramboracka, cesnecka..?
Nebo by mohla predem uvarit 2 sisky kynutych knedliku a pak je jen na pare ohrat, uvarit domaci kysely zeli a v pekaci nebo na panvi ohrat platky uzenyho...
Rizky spis ne, ty jsou tady vsude, i kureci. Daji se v kazdym supermarketu koupit mrazeny a dopect. On je tady taky rizek znamej spis jako videnskej.
Odpovědět